W dniu 7 lutego 2013 roku w siłowni sportowej Zespołu Szkół Technicznych w Łańcucie rozegrano II Mistrzostwa Szkoły w Wyciskaniu Sztangi Leżąc techniką klasyczną. Patronat honorowy nad zawodami objął dyrektor szkoły mgr inż. Marek Miezin.
Klasyfikacja końcowa zawodów:
1. W kategorii juniorek do lat 23 w wadze do 57 kg zwyciężyła Monika Sroczyk wynikiem 75 kg. Osiągnięty wynik jest lepszy o 8 kilogramów od aktualnego rekordu polski, który zawodniczka ustanowiła w ubiegłym roku na Mistrzostwach Polski w Kielcach.
2. Klasyfikacja końcowa w kategorii juniorek do lat 18
I miejsce Marta Sroczyk – ZST Łańcut
II miejsce Sylwia Solarz – ZST Łańcut
III miejsce – Justyna Murzacz – ZS nr 2
IV Mariola Dubiel – ZST Lańcut
V miejsce Karolina Nosek ZST Łańcut
VI miejsce Beata Górak - ZST Łańcut
3. Klasyfikacja końcowa w kategorii juniorów do lat 18
I miejsce zdobył Andrzej Kołodziej – ZS nr 2 Łańcut; wynikiem 82.65 pkt. Wilksa
II miejsce zdobył Wojciech Puchalik – ZST Łańcut; wynikiem 80.69 pkt. Wilksa
III miejsce zdobył Hubert Kłak – I LO Łańcut; ; wynikiem 79.35 pkt. Wilksa
IV miejsce zdobył Konrad Podolec – ZST Łańcut; ; wynikiem 72.82 pkt. Wilksa
V miejsce zdobył Adrian Setla – ZST Łańcut; ; wynikiem 72.80 pkt. Wilksa
VI miejsce zdobył Przemysław Bartman ZST Łańcut; wynikiem 62.65 pkt. Wilksa
4. Klasyfikacja końcowa w kategorii juniorów do lat 20
I miejsce zdobył Andrzej Paszko – ZST Łańcut; wynikiem 94.61 pkt. Wilksa
II miejsce zdobył Skoczylas Paweł – ZST Łańcut; wynikiem 87.06 pkt. Wilksa
III miejsce zdobył Kamil Sas – ZST Łańcut; wynikiem 81.92 pkt. Wilksa
IV miejsce zdobył Paweł Leńczyk – ZST Łańcut; wynikiem 80.69 pkt. Wilksa
V miejsce zdobył Dariusz Bajan– ZST Łańcut; wynikiem 72.80 pkt. Wilksa
Zawody przygotowali i przeprowadzili nauczyciele Adam Bielecki i Marek Mączka.
Egzamin zawodowy
Odwiedza nas 174 gości oraz 0 użytkowników.
Zespół Szkół Technicznych
ul. Armii Krajowej 51A
37-100 Łańcut tel. 17 225 2286
fax 17 225 6893
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.